Home /
Blog

Blog

 
donderdag 22 mei 2014

Een nieuwe uitdaging

Zoek je naar een nieuwe functie binnen de technische sector? Zodra je een vacature gevonden hebt is het van belang om een originele sollicitatiebrief te schrijven, waarin je de vacature ‘matcht’. Zorg er vervolgens voor dat je een relevant cv presenteert. Je maakt de kans op die manier zo groot mogelijk om uitgenodigd te worden voor een gesprek en de technische vacature wellicht in te kunnen vullen.

Originaliteit van je brief

Wil je op basis van een vacature uitgenodigd worden voor een gesprek? Wees dan origineel. Dat is gemakkelijk gezegd, soms gemakkelijk gedaan, maar vraagt vooral om veel input van jezelf. Zorg ervoor dat je het anders aanpakt dan anderen, zeker wanneer het gaat om een sollicitatie bij een groot bedrijf. Het bedrijf (of de recruiter) zal waarschijnlijk tientallen brieven ontvangen.

Kies eens een unieke invalshoek door jezelf niet te verkopen, maar het bedrijf aan te geven waarom zij er onverstandig aan zouden doen je te laten lopen. Welke kennis en ervaring lopen zij mis en wat zijn daardoor de risico’s of nadelen voor hen? Je kiest hiermee een behoorlijk brutale insteek, dus houd het in je begeleidende brief zo netjes mogelijk.

lees verder

 
donderdag 22 mei 2014

Sinds kort is Tecque gelanceerd om de technische specialist van Nederland te helpen bij het vinden van zijn (of haar) droombaan.

Het blog van Tecque zal dan ook gevuld gaan worden met leuke artikelen, handige tips en de laatste nieuwtjes uit de techniekbranche.Wil jij goed op de hoogte blijven? Kijk dan zeker regelmatig op dit blog!

Meer informatie over wat Tecque voor jou kan betekenen? Kijk dan hier

lees verder

 
 

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300530
... of we bellen jou
of je mailt ons

Archive: