Home /
5by2

TOP WERKGEVER: 5by2

5BY2 is een pionier het leveren van zogenaamde puzzelparkeer systemen welke maximale parkeer capaciteit geven in de minimale ruimte. Dit kan resulteren in slechts 15 m2 per parkeerplaats en kan een 60% ruimte besparing opleveren ten opzichte van conventionele parkeergarages. In zowel Europa als Noord Amerika heeft 5BY2 de ervaring en expertise om u de beste oplossing voor uw parkeerprobleem binnen uw project te bieden. 

Over 5BY2

Het bedrijf is een onafhankelijke leverancier van vol automatische parkeergarages. In eerste instantie vanaf de jaren 80 van de vorige eeuw als afdeling van EWW Technische Bedrijven, wat leidde tot de eerste garage in 1992. Deze garage is nog steeds operationeel. 5BY2 werd een onafhankelijke vennootschap in 2003 en in 2013 is het verkocht in een management buy out. Dit omdat de internationalisatie die paste in de groei niet paste in het bedrijfsprofiel van Protechnum, de eigenaar van EWW Technische Bedrijven.

5BY2 heeft sindsdien nog 29 andere garage geleverd op basis van dezelfde puzzeltechnologie in Nederland (27), Duitsland (2) en Canada (1). In 2018 gaat 5BY2 zijn internationale vleugels uitgeslaan richting Noord Amerika, waar dan ook grote uitdagingen liggen. Ze hebben in 2018 vijf garages op te leveren in Toronto (1), New York (2) en Boston (2). Door deze uitdagingen gaat 5BY2 groeien.

De laatste garages in het buitenland zijn onderdeel van de internationalisatie en de toepassing van de technologie in bredere zin om ook de parkeerproblematiek is in alle grote steden speelt mede op te lossen.

Via hun interne onderhoudsafdeling, kan 5BY2 een zeer goede oplossing leveren voor de gehele 20 jarige levensduur van de garage en ook daarna nog. Dit onderhoud en de daarmee samenhangende hoge beschikbaarheid worden veelal in de aankoop onderbelicht.

Projecten van 5BY2

De beschrijvingen hieronder zijn slechts twee van hun projecten

HOTEL ESTHERA
Hotel Estherea's heeft een lange historie terug naar 1942 toen het werd geopend als een klein gasthuis. Op dit moment bestaat het hotel uit 4 aan elkaar gekoppelde grachtenpanden. 
Bij de laatste renovatie in 2009 zijn er parkeerplaatsen toegevoegd via een 5BY2 systeem. De entree is op de Spuistraat en bevat 14 parkeerplekken over 2 verdiepingen. De klanten van het hotel parkeren zelf hun auto, maar worden daarbij indien nodig bij geholpen door het personeel. 

HERENGRACHT
Herengracht was het eerste systeem dat door 5BY2 is geleverd. Na bijna 25 jaar dienst draait het nog steeds en wordt ook dagelijks gebruikt door bewoners en zakelijke gebruikers in de buurt. Het systeem bestaat uit 4 lagen en is feitelijk een horizontale paternoster. Met 2 liften aan weerszijde van de parkeerlgen en daartussen 11 breedte transporten. In de ingang lift een draaischijf, want de auto moet 90 graden gedraaid worden om het systeem in te kunnen. Dat heeft ook het voordeel dat auto's er vooruit uit kunnen.  

 

Waar zit 5BY2?

Het team van 5BY2 is klein en ambitieus. 5BY2 biedt een open cultuur en een platte organisatie waar van iedereen verwacht wordt bij te dragen.

Het kantoor van 5BY2 is gevestigd in Amsterdam vlakbij het Herdenkingspark Westgaarde. Met zowel de auto (A9) als het openbaar vervoer is het kantoor goed te bereiken.  Op een loopafstand van maximaal 9 minuten van 5BY2 zit een tramhalte.

 

Recente vacatures

 
 
Terug naar bedrijfsprofielen

Heb je nog vragen?

Je kunt ons bellen
Telefoon:
020 - 5300530
... of we bellen jou
of je mailt ons